Verblijfplaats

Hostel Het Baken

Hostel Het Baken

We slapen in Het Baken, dat naast een “begeleid wonen project” ook gedeeltelijk een hostel is. Het hostel wordt gerund door de medewerkers en bewoners van het verslavingsprogramma. Daarom is het niet toegestaan om alcohol mee te nemen naar Het Baken en/of het daar te gebruiken.
Er zijn kamers met eigen douche en toilet en er is een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. 

Zjitomir

Het Baken staat in het kleine dorpje Vollitsja, dat 15 kilometer van Zjitomir af ligt. Zjitomir is een grote stad met meer dan 270.000 inwoners. Het is de hoofdstad van de province Zjitomir en ligt in het noordwesten van Oekraïne. We zullen de stad verschillende keren bezoeken.

KievKiev

Kiev is de hoofdstad van Oekraïne en ligt ongeveer 120 km van Zjitomir, dat is 2 uur rijden. Het heeft bijna 3 miljoen inwoners en ligt aan de rivier de Dnjepr. We komen aan op het vliegveld van Kiev, maar we zullen er in de week ook verschillende mooie dingen bezichtigen. 

Oorlog Oekraïne en Rusland

Misschien maak je je zorgen om de oorlog in Oekraïne met Rusland. Dat is niet nodig. De oorlog ligt aan het andere einde van Oekraïne, in het oosten. Dat is ongeveer 700-800 km verwijderd, of meer dan 10 uur rijden. 
In het westen is in het dagelijks leven niet veel van de oorlog te merken, alleen zijn door de oorlogbelasting de prijzen van producten gestegen. En er zijn ook van daar mensen omgekomen bij de strijd in het oosten.